تو رشته معماری درسی داریم به نام روستا که شامل دو قسمته: روستا I و روستا II؛
تو مطالب قبلیم با عنوان روستا - قسمت اول اشارهی مختصری به نام یه روستای زیبا توی شهرستان رودبار به نام روستای " ویه " کردم؛ گروه ما برای درس روستای خودمون، این روستا رو انتخاب کردیم و از سعادتمون بود که در خدمت مردم عزیز و مهماننواز (شعار نیست - واقعیته) این روستا باشیم؛ قصد من بر اینه که بتونم به نوعی این روستا رو حداقل به سهم خودم به دوستان عزیز و خوانندگان وبلاگ بشناسونم، برای شروع هم از موقعیت جغرافیایی این روستا شروع میکنم و تو هر قسمت سعی میکنم تا عکسایی که از این روستای زیبا گرفتیم رو براتون بذارم و در ادمه هم به بررسی مسائل و مشکلات این روستا میرسیم.
امیدوارم هر کدوم از خوانندگان این نوشته بعد از این که مطالب روستا رو دنبال کردن یه خورده اون رو با زندگی خودشون مقایسه کنن و اگه واقعاً دستشون به جایی بنده ! و کاری از دستشون برمیاد (برای رضای خدا) دریغ نکنن...
برای شروع از معرفی مکانی و شناخت روستا شروع میکنم...
موقعیت جغرافیایی :
روستای ویه در محدوده سیاسی دهستان کلیشم در بخش عمارلو شهرستان رودبار واقع شده است. روستا از نظر موقعیت جغرافیایی در 49 درجه 54 دقیقه و 32 ثانیه طول شرقی و در 36 درجه 42 دقیقه 35 ثانیه عرض شمالی قرار گرفته است. روستای ویه از شمال به کوه های درام خانی، از جنوب به درام خانی و از شرق به کلیشم و از غرب به کلیشم محدود میگردد. روستای ویه در بخش عمارلو شهرستان رودبار در بستری کوهستانی با عارضه طبیعی خاص واقع گردیده است. نزدیکترین نقطه شهری به آن شهر جیرنده می باشد و روستا کاملاً جدا افتاده میباشد.
پیشینه تاریخی :
بنا به گفتهی ریشسفیدان و بزرگان روستا، این منطقه در گذشته به دلیل پهناور بودن و موقعیت سوقالجیشی مناسب و قرار گرفتن در مسیر ارتباطی دو منطقه دیلمان و قلعه حسن صباح دارای جمعیت زیادی بوده است و قدمت آن به بیش از 10 قرن میرسد. در گذشته خانههای زیادی در باغات روستا وجود داشت و مردم، خانههای خود را در کنار رودخانهها بنا میکردند، بنابراین آثار تاریخی و قبرهای قدیمی بسیاری در این منطقه وجود دارد و در زمان قبل از انقلاب جمهوری اسلامی ایران بسیار کندهکاری و کاوش شده است که می توان گفت غنیترین روستا در سطح شهرستان به لحاظ آثار تاریخی میباشد که در سازمان میراث فرهنگی تهران نیز ثبت شده است.
وجه تسمیه :
بر اساس آنچه که ریشسفیدان و بزرگان این منطقه بیان کردهاند، این روستا در گذشته با عنوان تاجر دشت معروف بوده است و علت آن این بود که در گذشته تجار از قلعهی حسن صباح برای تجارت به دیلمان میرفتند و از آنجایی که این روستا در حد فاصل این دو منطقه قرار داشت برای استراحت در این منطقه توقف میکردند. اما نام ویه از آل بویه گرفته شده است. در آن زمان که آل بویه مورد آزار حکام زمان خود قرار گرفتند، تعدادی از آنها به این منطقه مهاجرت کردند و مردم آن معتقدند که آنها از نوادگان پورسینا (از بزرگان آل بویه) میباشند و اکثرشان از طایفه بوعلی هستند.
این مطلب ادامه دارد ...